В памет на Апостола на свободата - Васил Левски

На 17.02.2015г. участниците в Клуб „Млади възрожденци/ По следите на Апостола/” по Проект УСПЕХ при  НУ”Инж.Вълков” проведоха  инициатива „Левски сред нас”. Те раздадоха портрети – символи на Васил Левски на второкласниците от училището. Пожелаха им да опазят спомена за Апостола на свободата  и делото му, да бъдат достойни негови последователи.

На 18.02.2015г. в община Луковит беше учреден Комитет „Васил Левски”.  Участниците в Клуб „Млади възрожденци/ По следите на Апостола/” по Проект УСПЕХ при  НУ”Инж.Вълков” представиха въздействаща литературна програма, посветена на великия българин.

 

142-та годишнина от Обесването на Васил Левски – Апостола на  свободата бе отбелязана в НУ „Инж.Вълков” с поетичен рецитал, посветен на великия българин. Участниците в Клуб „Млади възрожденци/ По следите на Апостола/” по Проект УСПЕХ представиха драматизация на разказа „Апостолът в премеждие” по Иван Вазов и получиха бурни аплодисменти от публиката за показаното актьорско майсторство. Ученичките от ІV”б” клас Миглена Славчева Маринова и Никита Симеонова Иванова прочетоха разказ и стихотворение за Левски, написани след срещата на децата от клуба с г-жа Иванка Виткова, потомка на Витко Лалев от с.Голям извор- оръжейник  на Васил Левски. Децата ще представят творбите си на Първата национална среща на клубовете „Млади възрожденци”на 21 февруари 2015г. в Националния исторически музей – София.