Ден на отворените врати в Районен съд гр. Луковит

7Днес 13.06.2024г. по повод Деня на отворените врати в Районен съд гр.Луковит, учениците от 4.клас при НУ „Инж. Георги Ив. Вълков“, гр. Луковит посетиха съда и бяха посрещнати от председателя г-н Венцислав Вълчев.

Магистратът обясни на учениците каква е дейността на институцията (съда). Разказа им за различните престъпления, извършени от непълнолетни деца и им обясни след каква възраст носят наказателна отговорност.

Съдия Вълчев призова учениците да не подражават на лица, които се занимават с наркотици и други подобни деяния, и да не вземат лошия пример.

Тържество под надслов „Здравей първи клас“

11

 В последния учебен ден децата от групата за задължително предучилищно образование  проведоха  вълнуващо тържество под надслов „Здравей първи клас“

С много стихове, песни и танци пред родители, учители и гости показаха колко много са научили и какви добри актьори, певци и танцьори са.

Изпълниха прекрасно танца „Хвърчило“, „диско танц с помпони, танцуваха  на фона на песента „България“ и др.

Представиха чудесна драматизация на приказката „Дядовата ръкавичка“ в хумористичен вариант.

Отговаряха на въпросите от беседата с презентация за България, българското знаме и българската азбука.

Бяха много активни на „Игра с балони“, като откриваха буквите и назоваваха думи със съответния звук.

Под ръководството на г-жа Марина Иванова  откриваха от колко думи се състоят изреченията и съчиняваха изречения по схеми с три и четири думи.

С емоционално изпълнение  на песента за математиката се пренесоха в света на математиката.

Децата откриваха броя на предметите, брояха и назоваваха цифрите на числата.Чрез играта „Геометрични фигури“ откриваха геометричната  фигура и я съотнасяха към релевантна по – голяма такава.

Разказаха какво е нужно на растенията, за да се развиват правилно.

Беседата продължи с наученото по БДП и емоционалното изпълнение на песента „Светофар“

Тържеството завърши с приветствие от г-жа Теодосиева –заместник- директор на училището и връчване на грамоти и книжки на най- отличилите се през годината.

„ Ако хартията може да лети, какво можеш ти ?“

DSCF7242Какви добродетели трябва да притежават хората? Отговор на този въпрос дадоха учениците от 1.а клас с тържество за ограмотяване в ценности, които не са написани в Буквара, но са толкова важни, колкото и АБВ-то. Тържеството се проведе в навечерието на най-българският, най-светлият празник – 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност под надслов: „ Ако хартията може да лети, какво можеш ти?“. Една мисъл на Сашко от Кюстендил, който беше и специален гост. От началото на учебната година, вдъхновени от г- жа Петя Вълчанова и г-жа Пламенка Димитрова, учениците и техните родители осъществиха няколко благотворителни кампании, които бяха представени. https://mogasam.org/ https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/?locale=bg_BG https://stotinkite.com/ Г-жа Вълчанова припомни, че добрите примери трябва да бъдат споделяни и да се дава гласност, защото носят енергия на екипа от съмишленици и привличат нови дарители, защото всяка една кауза възпитава. От сърце благодарим на всеки един дарител за отделените средства и време. Нека това бъде само началото на още повече успешни и вълнуващи проекти и инициативи свързани с доброто.

Викторина на тема „Правилно и безопасно“

01b0c57a 9d25 4b3d 8430 fd2902a31c9bВикторина на тема „Правилно и безопасно“ се проведе с учениците от 4. клас. Председателят на училищната комисия по БДП – г-жа Екатерина Иванова даде полезни съвети и препоръки към учениците, тя умело и точно ръководеше четвъртокласниците, които показаха знания и демонстрираха умения за правилно и безопасно движение на пътя.

 

За отличното представяне победителите получиха заслужени грамоти.

"Ако хартията може да лети, какво можеш ти?"

Покана

pokana1До всички посланици на доброто на 16.05.2024 г. от 11:30 часа в НУ „Инж. Георги Ив. Вълков“, гр. Луковит ще се проведе благотворително мероприятие под мотото "Ако хартията може да лети, какво можеш ти?"

#капачкизабъдеще

#жълтистотинки

#могасам

„Спортуваме и празнуваме заедно“

439873880 10225302135488086 6481708395676521585 nПод мотото „Спортуваме и празнуваме заедно“ протече днес в Луковит патронният празник на Начално училище „Инж. Г. Ив. Вълков“. Поздрави поднесоха заместник-кметът Георги Георгиев, директори и учители от други образователни институции в общината.

Сценарият на програмата съчета в чудесен баланс художествени и спортни елементи, давайки възможност за изява на знанията и умения на учениците и превръщайки празника в тържество на радостта, усмивките и забавлението.

Директорът Геновева Цветкова напомни, че в 176-годишната история на училището поколения български учители творят традиции и иновации с любов и грижа към всеки ученик. По думите й учителите и родителите са обединени от общата мечта децата да се изградят като знаещи и можещи хора.

Иновативен STEM урок по английски език на тема „Добре дошли в нашата ферма“

viber izobrazenie 2024 04 23 11 06 05 239Иновативен STEM урок по английски език на тема „Добре дошли в нашата ферма“, „Welcome to our farm“ се проведе в НУ „Инж. Георги Иванов Вълков“

На 22 април, когато отбелязваме Деня на Земята, г-жа Габриела Пейчева представи открит урок с учениците от 3.а клас. Интегрирането на СТЕМ (Наука Технологии, Инженерство и Математика) с изучаването на английски език е винаги вълнуващо и забавно за учениците. Учителят не само представи новият учебен материал, но и чрез игрови техники, практически дейности и експерименти, стимулира любопитството на третокласниците.

Интеграцията на STEM образованието в уроците по английски език дава възможност на учениците не само да научават нов език, това дава възможност да изследват и разбират света около себе си, да прилагат наученото в контекста на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Английският език не е просто предмет за изучаване, той е врата към света на откритията, където всяко ново слово и фраза разширяват хоризонтите и откриват нови възможности за изразяване и общуване.

Дългоочакваният "Празник на буквите" в 1.б клас

1На 17.04.2024 г. учениците от 1.б клас и техните учители г-жа Еленка Стефанова – кл. ръководител и г-жа Пламенка Димитрова - учител ГЦОУД празнуваха! След месеци на упорит труд дългоочакваният "Празник на буквите" настъпи. Първокласниците изразиха своята радост, че вече са грамотни с песни и стихове, посветени на буквите от нашата азбука. Получи се весел и пъстър празник, като всеки един от учениците показа пред своите родители и близки, колко много е научил и колко хубаво е да си в първи клас.

Подкатегории

Обява за събиране на оферти за поръчка 02992-2020-0001 „ДОСТАВКА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И ПРЕРАБОТЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДИТЕ НА НУ „ ИНЖ. ГЕОРГИ ИВАНОВ ВЪЛКОВ“ ГР. ЛУКОВИТ

https://app.eop.bg/today/73973