Първа национална среща на клубовете „Млади възрожденци”, учредени по инициатива на Общобългарския комитет "Васил Левски"

На 21.02.2015г. се състоя  Първата национална среща на клубовете „Млади възрожденци”, учредени от Общобългарския комитет "Васил Левски".

Участие в срещата взеха Миглена Славчева Маринова и Никита Симеонова Иванова – ученички от ІV”б” клас в НУ”Инж.Вълков” и участници в Клуб „Млади възрожденци/ По следите на Апостола/” по Проект УСПЕХ ,  с ръководител  Геновева Цветкова.

Събитието беше проведено в сградата на Национален исторически музей, гр.София, под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.

На срещата присъстваха:  Корнелия Маринова – народен представител от ПП ГЕРБ и председател на общински комитет "Васил Левски" в Ловеч, Васил Антонов - депутат от ПП ГЕРБ, Красимир Каракачанов – историк, политик  и председател на „ВМРО – Българско национално движение“,  Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, акад. Антон Дончев - български писател, представители на българската армия, спортисти от спортен клуб Левски, както и представители на 32 клуба от цялата страна с повече от 200 деца.

 Председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" – Васил Василев  изрази възхищение към родолюбието, таланта, благодетелността, инициативността и творчеството, което са проявили учениците – участници в клубовете „Млади възрожденци” в страната. Той разказа за редица инициативи на децата, които са направили силно впечатление и представи на публиката някои от творбите на учениците, които получиха  награди.

 Ученичката от ІV”б” клас в НУ”Инж.Вълков” Миглена Славчева Маринова прочете разказ за Левски, написан след срещата на децата от клуба с г-жа  Иванка Виткова, потомка на Витко Лалев от с.Голям извор- оръжейник  на Васил Левски. Тя получи награда и заслужени аплодисменти от публиката за представянето си.

Клубът "Млади възрожденци / По следите на Апостола/" беше учреден в НУ”Инж.Вълков” с цел да се припомни и знае какъв човек е бил Апостолът Васил Левски – идеологът на българската националната борба и колко велико е било делото му; с цел младите да бъдат възпитавани в дух на родолюбие и  познаване на националните ни герои, загинали за свободата на отечеството. Това ще накара следващите поколения да бъдат по-социално отговорни, да знаят и да се гореят със своята история, да носят в себе си силата на българския дух.