Делегации от пет страни по проект ARS LONGA на програма ЕРАЗЪМ+

1Тази седмица НУ „Инж. Г. Ив. Вълков“ гр. Луковит е домакин на международна среща по проект ARS LONGA на програма ЕРАЗЪМ+. Началното училище работи по проекта от месец септември м.г., заедно с още пет училища от Испания, Турция, Гърция, Румъния и Полша.

Делегациите от петте страни бяха посрещнати в София от координатора на проекта Габриела Пейчева. В Луковит пристигнаха на 06 ноември, в късния следобед. Работата на екипите продължи до 10 ноември.

На 07 ноември домакините организираха празнична церемония и концерт в началното училище. Приветствия отправиха директорът Божидарка Василева, заместник-кметът на община Луковит Цветенка Хаджиева и началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев. На церемонията присъства и народният представител Калин Василев.

На 8 ноември се проведе официална среща на делегациите с кмета на общината Иван Грънчаров. Програмата през седмицата включваше още международна конференция на тема „Правата на децата“, работна среща на координаторите по проекта, участие на делегациите в изработване на мартеници, разучаване на българска народна песен и танц, драматизация на българска народна приказка, културна програма и др.

{gallery}er11{gallery}