Срещата в МОН по случай Международния ден на ромите - 8 април

На 7 април възпитаници на Начално училище „Инж. Георги Вълков” от град Луковит поздравиха екипа на вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева с песни и стихчета. Мисля, че имаме страхотни деца, благодаря ви, че така добре сте ги научили, каза министърът на преподавателите. С хора като вас страната ни ще е такава, каквато заслужава, каза Кунева.

На срещата в навечерието на Международния ден на ромите - 8 април взеха участие и директорите на ЦДГ "Звънче" г-жа Анахид Михайлова и НУ"Инж. Вълков"г-жа Божидарка Василева.

Министърът акцентира специално върху проблемите, свързани с отпадането и ранното напускане на училище.

Ние сме майстори в писането на стратегии, но истинското майсторство е в тяхната реализация.  Сега е време да кажем, че програми и пари има, но дайте да направим максимума от тях, апелира Кунева. По думите й са важни правилата за успех, и лидери, които да ги приложат.

Много е направено досега, но помогнете и вие, нека се опитаме да ускорим процеса, за да можем и в бъдеще да сме горди от това, което ще  постигнем заедно. Не очаквам чудеса, но искам да се променим с голяма крачка напред, заяви Кунева.