Участие в международен etwinning проект ARS LONGA

НУ” Инж.Г.И.Вълков” стартира участието си в международния  etwinning проект ARS LONGA , който е част от стъпка 219  по програма Еразъм –К2 . Участници в проекта са Испания-координатор, Румъния, Гърция, Полша, Търция и България. Целта на проекта е чрез изкуството и работата по различните предмети в учебната програма да се повиши мотивацията на учениците за учене. Музиката, театъра, скулптурата и живописта биха повишили креативноста и критичното съзнание на  учениците . В основата на общуването на учениците между отделните страни  е използването на английски език .Чрез споделяне на опита между учители и ученици ще се подобри качеството на образованието и преподавателските практики.

Като първа задача всички участници  изработиха коледни картички , които бяха изпратени до всички страни. Освен това бяха направени поздравителни видеоклипове , в които учениците се представят и изпращат своите пожелания до всички държави-участници в проекта.

Деца от НУ" Инж. Г.Вълков" гр .Луковит изпращат коледен поздрав до страните -участници в etwinning проект ARS LONGA, по който се работи в училището.

https://www.youtube.com/watch?v=5YK7rSSAifc&feature=youtu.be