Училищно тържество

На 19 май в салона на НЧ "Съзнание 1895" гр.Луковит беше изнесен концерт -спектакъл посветен на патрона  на начално училище ”Инж. Георги Иванов Вълков” и 24 май-денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Гости на тържеството бяха:

   Г-н Антон Дулапчиев , народен представител от Четиридесет и третото Народно събрание на Република България;

    Присъстваха служители от община Луковит, много родители, граждани, деца от детските градини и ученици от СОУ"Алеко Константинов".

            Г-н Дулапчиев беше посрещнат по стар български обичай с хляб и сол .

            Концертът премина при изключителен интерес и непрекъснати аплодисменти от публиката.

            В края поздрав към всички деца, ученици и учители поднесе г-н Дулапчиев,г-жа Цветинка Цолова, от името на г-н Грънчаров и общинска администрация.

Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени от името на г-н Виктор Вълков, Цветинка Цолова, от името на г-н Грънчаров и общинска администрация, от г-н Еленко Начев-Началник на РИО на МОН,директори на детски градини и училища.

Празникът посветен на патрона на училището и на 24 май Денят на славянската писменост , на българската просвета и култура беше прекрасно представление и събуди възхищение у всички, които го наблюдаваха.Химна на училището, по текст на г-жа Светла Баракова и музика Мария Василева накара публиката не само да стане на крака , но и дълго да ръкопляска, защото звучеше прекрасно в изпълнение на Хоровата формация.Песента за  Луковит беше запята от всички и стана една от любимите песни не само на нашите деца, но и на Луковитската общественост.Прозвучаха и две нови песни "България" и "Моята родина" по музика на Мария василева и текст Светла Баракова.Водени  от приказни герои, които заинтригуваха малките зрители, децата пяха и танцуваха на сцената с голям ентусиазъм, като  истински актьори. Прекрасните костюми още повече засилваха усещането за красота и великолепие.

Благодаря на всички учители и служители, които подготвиха това тържество.Благодаря за огромните усилия които положиха, за да бъде написан сценарият, поставени танците, песните, презентацията, сценките и за това, че всички работиха в екип, че още веднъж доказаха какви знаещи и можещи,  творчески личности са, че пред тях няма невъзможни неща! С тази изява издигнаха авторитета си и авторитета на училището, за което още веднъж  благодаря!

Концертът ще бъде качен на сайта на училището www.nuvalkov.com., където всеки може да види запис от празника на училището и да прочете актуална информация за събитията които са се случили, да разгледа снимки от училищния живот.