Европейският ден на спорта в училище

381018404 830142218902645 4877969064057253874 nЕвропейският ден на спорта в училище по традиция се провежда в последния петък на месец септември. Основна цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото се може повече деца и млади хора, училища и организации.

Събитието в НУ„Инж. Вълков“, гр. Луковит се откри от г-жа Геновева Цветкова - директор на училището, която обяви темата на кампанията - „Спортни събития #БезОтпадъци“.

Организираха се демонстрации на спортовете карате и борба. Всички присъстващи разбраха, че спортът възпитава подрастващите в силна воля, отговорност и упоритост. Гостите на празника, мажоретният състав при СУ „Алеко Константинов“-гр. Луковит, с ръководител г-жа Поля Цолова, дадоха начало на мероприятието.

Специален гост на празника бе и г-жа Стефка Бинева - републиканска шампионка по борба за 2013 г., осъществила професионалното си развитие в школата на ЦСКА-София и в националния отбор на Република България. Тя с радост разказа на учениците защо си заслужава да тренират и им напомни, че спортът е преди всичко здраве, без значение дали е борба, футбол или карате. Под нейно ръководство учениците от клуба по карате при НУ„Инж. Вълков“, гр. Луковит, финансиран от фондация Bulgarian AID Mission, представлявана от г-н Хайредин Янчев показаха различни техники пред своите връстници.

Спортното състезание „Бъди активен, почисти отпадъците“ се проведе с учениците от 3. и 4. клас. Отличилите се победители са ученици от 3.а клас, с ръководител г-жа Калинка Калчева и 4.а клас, с ръководител г-жа Цветанка Томова. Достойно се представиха и учениците от 3.б, 3.в и 4.б клас, с ръководители: г-жа Николета Николаева, г-жа Грета Георгиева и г-жа Пелагия Манчева. Всички класове получиха сертификати за участие.

За музикалния съпровод се погрижи г-жа Виктория Светославова. Празникът завърши с българско хоро, в което се включиха всички присъстващи.

#BEACTIVE Спорт #БезОтпадъци (Sport #WithoutWaste)