ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ – СПОРТ БЕЗ ОТПАДЪЦИ

1Днес /30.09.2022г./ НУ "Инж. Георги Иванов Вълков" се включи активно в

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ – СПОРТ БЕЗ ОТПАДЪЦИ.

Европейският ден на спорта е инициатива, посветена на популяризирането на спортните дейности сред учениците и насърчаване на физическата активност през целия ден.

Първокласниците под ръководството на г-жа П. Йотова, г-жа С. Петкова и г-жа Е. Иванова участваха с две спортни игри: "Топката пътува" и "Две топки се гонят в кръг".

Учениците от 2.а клас с ръководител г-жа К. Калчева играха щафетна игра с включени елементи за разпознаване на видовете отпадъци, а останалите второкласници се включиха с игрите: "Боклучева линия" и "Предай отпадъка" под ръководството на г-жа А. Нейкова, г-жа Г. Георгиева и г-жа С. Николова.

Третокласниците с ръководители г-жа Ц. Томова и г-жа П. Манчева взеха участие в щафетна игра "Скачане с чували и обръчи" под мотото "Винаги е веселба".

Учениците от 4 клас - най- активните участници в инициативата, се обединиха от мотото "Любов към движението и спорта и Грижа към средата около нас" с подкрепата на класните им ръководители: г-жа Е. Стефанова и г-жа П. Вълчанова. Те се включиха в състезателна щафетна игра "Пътят на отпадъка", забавни игри, танци и ревю от рециклирани материали. От учениците в ГЦОУД 4.а и 4.б клас беше изготвено табло на тема "Природата - съкровище под заплаха" заедно с г-жа Е. Стефанова и г-жа П. Димитрова.

Участието в инициативата допринесе за изграждане на навици за разделно събиране на отпадъци и за израстване на здрави и активни ученици, със здрава имунна система.

Учениците имаха свобода на действие и повишиха тонуса си, спазваха правилата и се забавляваха, показвайки силен дух и желание за победа.

Водеща на инициативата беше г-жа В. Светославова.

Гости бяха: мажоретният състав при ПГСС "Сергей Румянцев", гр. Луковит, с ръководител - г-жа Биляна Михайлова и г-н Мирослав Братанов - учител по ФВС и треньор по волейбол.

Красивите мажоретки поздравиха всички присъстващи с два ритмични и завладяващи танца.

След игрите учениците показаха, че българският дух е вечен като изиграха Дунавско хоро на Дико Илиев. То изгони умората, генерира много положителни емоции и радост.