Тържествено откриване на новата учебна 2021/2022 година

242000962 3319763001584348 9025799672999915385 nТържествено откриване на новата учебна 2021/2022 година

Днес е първият учебен ден, най-цветният и изпълнен с усмивки ден от годината. За всички ученици, учители и родители, той винаги е специален, но този петнадесети септември е още по-специален, защото днес нашите ученици за първи път ще прекрачат прага на новата пристройка към училището и ние ще се сдобием с още две класни стаи, нова учителска стая, помещение за архив и администрация. За отлично свършената работа сърдечно благодарим на Община Луковит и нейното ръководство, които не само подсигуриха финансирането на обекта, но организираха и неговото изграждане. Днес училищния праг прекрачват и децата от подготвителната група, и първокласниците, и учениците от II, III, и IV клас.

Директорът на НУ „Инж. Вълков“ г-жа Геновева Цветкова пожела на всички ученици уверено да вървят по пътя на своето образование, пленени от чудната прелест на науката и незабравимите срещи с приятелите, на учителите - да преживеят вдъхновението на нашите будители, породено от обичта на децата и от уважението на обществото за непрестанните грижи, за професионалната всеотдайност и мъдрото търпение, а от родители се очаква да бъдат училищни партньори в благородния, но труден процес на образованието и възпитанието на техните деца.

Накрая директорът пожела на всички вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение във всеки миг от новата учебна година, а тя да е здрава, успешна и присъствена!

Приветствено слово от името на г-н Иван Грънчаров – кмет Община Луковит поднесе г-жа Цветенка Хаджиева – заместник кмет на Община Луковит. Тя приветства всички присъстващи по повод първия учебен ден и откриването на новата учебна година. Пожела им енергия и упоритост, вдъхновение и постоянство, много успехи и удовлетворение. Да не спират да се развиват и да вървят уверено напред, независимо от предизвикателствата, пред които се изправят.

Ученици под ръководството на г-жа Габриела Пейчева изнесоха празнична програма пред своите съученици, учители и родители.

На добър час, мили деца!

 {gallery}152021{gallery}