Иновативен STEM урок по английски език на тема „Добре дошли в нашата ферма“

viber izobrazenie 2024 04 23 11 06 05 239Иновативен STEM урок по английски език на тема „Добре дошли в нашата ферма“, „Welcome to our farm“ се проведе в НУ „Инж. Георги Иванов Вълков“

На 22 април, когато отбелязваме Деня на Земята, г-жа Габриела Пейчева представи открит урок с учениците от 3.а клас. Интегрирането на СТЕМ (Наука Технологии, Инженерство и Математика) с изучаването на английски език е винаги вълнуващо и забавно за учениците. Учителят не само представи новият учебен материал, но и чрез игрови техники, практически дейности и експерименти, стимулира любопитството на третокласниците.

Интеграцията на STEM образованието в уроците по английски език дава възможност на учениците не само да научават нов език, това дава възможност да изследват и разбират света около себе си, да прилагат наученото в контекста на науката, технологиите, инженерството и математиката.

Английският език не е просто предмет за изучаване, той е врата към света на откритията, където всяко ново слово и фраза разширяват хоризонтите и откриват нови възможности за изразяване и общуване.