Европейския ден на спорта

viber izobrazenie 2023 11 30 09 36 01 459За отлично представяне в Европейския ден на спорта в училище и издигане престижа на област Ловеч областният управител Виктор Стойчев връчи благодарствена грамота и предметна награда на НУ „Инж. Вълков“ - едно от трите учебни заведения от областта, отличени сред най-активните в спорта.

Инициативата за организиране на събитието за девета поредна година е на сдружение „БГ Бъди активен“, а областна администрация – Ловеч за четвърти път е партньор, който подкрепя и популяризира събитието.

Европейският ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActiv. Събитията от кампанията са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Денят е посветен на насърчаването на физическата активност сред деца и подрастващи.

Тази година в Деня на спорта 29 септември се включиха учениците от 3. и 4. клас, които се състезаваха и изпробваха нови видове физическа активност и спорт, което доведе до повишаване на усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.