28 април -Патронен празник

 

343775349 592668476172807 3065152588677567372 n

211

         На 24.04.2023 г. с тържествен час на класа започна седмицата, посветена на патронния празник на Начално училище „Инж. Георги Ив. Вълков“- гр. Луковит. Директорът на нашето училище г-жа Геновева Цветкова постави начало на дейностите с радиопредаване. В следобедните часове учениците от ГЦОУД 2. а,в клас с г-жа Силвия Николова изработиха постер „175 години образование в гр.Луковит“. Във вторник изложба на ученически изделия и творби подготвиха учениците от клуб „Околен свят“ по проект „Мотивация за образование в Луковит“, 2.а клас с ръководител г-жа Калинка Калчева и клуб за занимания по интереси, 2.б клас с ръководител г-жа Ани Нейкова. По-късно през деня детската писателка Милена Димова представи в спектакъл своята приказка "Силата на цветовете". В групата за ЦОУД 4.б клас с г-жа Николета Николаева се проведе инициатива „Да разменим книга“. В средата на седмицата учениците от ГЦОУД 1. а,б клас с учител г-жа Екатерина Иванова изработиха значки-символи с лика на нашия патрон. Потребители и част от екипа на Комплекс за социални услуги, гр. Луковит разгледаха Фотоизложбата „Училището през годините“, специално подготвена от г-н Тодор Атанасов и неговите ученици от ГЦОУД 2.б,в клас. В дейността „Да четем заедно“ книгата на Божидарка Василева – дългогодишен директор на училището „История на Начално училище „Инж. Георги Ив. Вълков“- гр.Луковит“ четоха на 27.04.2023г.- четвъртък с учениците от ГЦОУД 4. а клас с учител г-жа Пламенка Димитрова. Третокласниците от ГЦОУД под ръководството на г-жа Виктория Светославова се включиха в изработката на брошура „Нашето училище“.

        Кулминацията на седмицата бе тържественият концерт „Вярваме, искаме и успяваме заедно“, който бе изнесен в петък в зала „Луковит“ на хотел „Дипломат Плаза“. Той обедини усилията на ученици и учители и показа че могат заедно да сътворят чудеса. В същия ден бе проведена Конференция на тема: „Въздействието на програма „Еразъм+“ върху развитието на учители, ученици и родители от Начално училище „Инж. Георги Иванов Вълков“- гр. Луковит. Тя бе открита от г-жа Геновева Цветкова, директор на училището.

        Добри практики представиха г-жа Габриела Пейчева, координатор проекти „Еразъм+“, г-жа Цветозара Теодосиева-ЗДУД, г-жа Йорданка Иванова, педагогически съветник, г-жа Силвия Николова, учител ГЦОУД, г-жа Екатерина Иванова, учител ГЦОУД, г-жа Пламенка Димитрова, учител ГЦОУД, г-н Тодор Атанасов, ст. учител ГЦОУД, ученици родители взели участие в проектите.

       С благодарност към колектива на НУ „Инж. Вълков“ за ежедневния труд, за любовта, за всеотдайността и търпението, с които допринасят за утвърждаване на името на нашето училище.