25 март – ден на търпението

20230324 133433

 

 

25 март – ден на търпението

Ние, учениците от НУ"Инж. Г. И. Вълков" гр.Луковит сме толерантни и търпеливи!

Денят та търпението беше отбелязан в НУ „Инж. Георги Ив. Вълков“. Във всяка класна стая на дъската бе изписано „25 март – ден на търпението“. Учителите обясниха необходимостта от търпение, разбирателство, изслушване и уважение.

За да бъдеш търпелив, трябва да умееш да контролираш ситуацията, себе си и емоциите си, да си силен и устойчив. Търпението е добродетел и е оценявано като най-ценното съкровище. Учениците от ГЦОУД 3 а,б клас отпразнуваха Деня на търпението, като направиха свое дърво на търпението, което разцъфна с нежни цветове и много благи думи, чиито смисъл ще се стремят да постигат в живота. Слушаха и четоха приказки за търпението и децата осъзнаха, че то е сила, която се развива и възпитава. Разбраха, че така, както се отнасят с другите, така ще се отнасят и с тях и с добро се постига много повече. Разбраха, че за да бъдеш търпелив, се изисква много воля и силен характер.

Дървото на търпението вече расте и в класната стая на 2 "в" клас. 

За Деня на търпението учениците от  2 "в" клас, с класен ръководител Грета Георгиева, изработиха специално дърво на търпението. Всички ученици от класа оставиха послания под надслов: „Търпението ни прави по-силни“, а усмивките им казваха само едно – всички те бяха това, което ги прави щастливи.