ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

DSCF1283На 28 февруари 2018г. учениците от НУ“Инж.Вълков“ активно се включиха в световната кампания "Ден за борба с тормоза в училище"- „ДЕН НА РОЗОВАТА  ФЛАНЕЛКА”чрез поредица от инициативи, с подкрепата на педагогическия съветник и на Училищния координационен съвет за противодействие на насилието и тормоза.

С помощта на учениците в коридорите беше разлепен призив: „ В сряда, 28 февруари, да се облечем в розово, като с това ще заявим нашата позиция – „ТОРМОЗЪТ СПИРА ТУК!“

На самия ден, през голямото междучасие ученици, учители и представители на персонала получиха специално изработени от учениците в заниманията на групата за ЦДО – ІІІ клас, с ръководител Пелагия Манчева, розови фланелки, които носеха посланието „Не на тормоза, но не за ден!“. Децата бяха призовани да бъдат добри, усмихнати и отзивчиви към околните.

Педагогическият съветник отправи към учениците по класове съвети за поведение към евентуалните жертви на тормоз, насилниците или просто свидетели, с цел превенция и недопускане на подобни инциденти в училището.